SUROVINY:
- kuracie alebo morčacie mäso
- lúpané paradajky
- kukurica
- hnedá fazuľa z konzervy
- červená cibuľa
- strúhaný syr (najlepšie cheddar)
- tortily (odporúčam celozrnné, po zapečení sa nelámu)
- soľ, čierne korenie, čili, olej
POSTUP:
- Na oleji speníme cibuľu, pridáme mäso a opečieme do zlata.
- K zmesi pridáme kukuricu a fazuľu (ak používame z konzervy, treba ich nechať odkvapkať), osolíme, okoreníme a pridáme čili (ak nemáte radi, vynechajte).
- Zalejeme lúpanými paradajkami a necháme odpariť vodu (zmes musí byť hustejšia, aby sme vedeli plniť tortily a nevytekalo nám to).
- Na druhú rozpálenú panvicu si dáme na sucho tortilu, ktorú z polovice posypeme syrom. Na syr rozprestrieme pripravenú zmes (opäť len na polovicu tortily) na ktorú môžeme dať opať strúhaný syr. Tortilu prehneme na polovicu a z každej strany opečieme.
Tip: ako prílohu môžeme podávať šalát, pečené zemiaky alebo hranolky ;-)
Dobrú chuť