Zásadným faktorom, ktorý bude slovenský trh práce ovplyvňovať na budúci rok, je nedostatok ľudí.
Bratislava 11. decembra 2024. Aké sú najdôležitejšie trendy, ktoré budú mať na pracovný trh na Slovensku vplyv v roku 2025? Odborníci na...
SUROVINY
Plnka:
300ml mlieka
4 lyžice kakaa
1 čokoládový puding v prášku
150g kryštálového cukru
150g zmäknutého masla
Cesto:
450g hladkej múky
80g práškového cukru
3 lyžice zmäknutého masla
200ml vlažného mlieka
1 kocka droždia
2 bielky
štipka soli
POSTUP
- najskôr si uvaríme plnku z mlieka, kakaa, pudingu a cukru. Uvaríme hustý puding, ktorý necháme trošku vychladnúť, následne doň zamiešame po častiach zmäknuté maslo
- puding zakryjeme, aby sa nám neurobila kožka a necháme odpočívať
- vyšľaháme sneh z 2 bielkov zo štipkou soli (bielka pôjdu do cesta)
- do ďalšej nádoby pridáme všetky ingredience na cesto a mixérom vymixujeme husté cesto, následne pridáme sneh z bielkov
- pripravíme si plech s papierom na pečenie
- na pomúčenej doske rozdelíme cesto na 4 rovnaké diely
- po jednom vyvaľkáme cesto do tvaru obdĺžnika a potrieme pripravenou plnkou (na každý diel cesta dávame veľké 3-4 lyžice plnky)
- cesto zrolujeme do rolky odložíme na bok a pripravíme si ešte jednu rolku, aby sme tieto dve rolky mohli okolo seba omotať a urobiť jednoduchý vrkoč (kraje cesta si zlepte a podložte pod vytvorený vrkoč, aby sa pri pečení nerozpadol)
- tento istý postup zopakujeme aj s druhými dvoma rolkami
- vyjdu nám 2 pudingoše
- opatrne preložíme na plech a pečieme cca 45 minút na 180°C
Jednoduché, však ? ;-)