Zásadným faktorom, ktorý bude slovenský trh práce ovplyvňovať na budúci rok, je nedostatok ľudí.
Bratislava 11. decembra 2024. Aké sú najdôležitejšie trendy, ktoré budú mať na pracovný trh na Slovensku vplyv v roku 2025? Odborníci na...
SUROVINY:
500g hladkej múky
30g bravčovej masti
20g droždia
2čl soli
270 ml vlažnej vody
1čl kryštálového cukru
POSTUP:
- preosiatu múku spolu s ostatnými surovinami spracujeme na hladké cesto (kvások nie je potrebné zakladať zvlášť). Ak máme mixér, cesto môžeme spracovať aj mixérom
- necháme kysnúť 1 hodinu
- po vykysnutí si cesto preložíme na dosku a rozdelíme na 80g kúsky, z ktorých následne vytvarujeme guľky
- z každej guľky vyvaľkáme trojuholník a následne ho od širšieho konca (od spodu) rolujeme do tvaru rožka
- na plech si pripravíme papier na pečenie
- rožky ukladáme na plech zrolovanou stranou smerom na plech asi 4 cm od seba a necháme prikryté kysnúť 40 minút
- rúru vyhrejeme na 220°C
- na dno rúry dáme plech s horúcou vodou, aby sa v rúre vytvorila para a vložíme piecť naše rožky, ktoré pred vložením do rúry postriekame vodou
- rožky sa pečú 7-10 minút
Hotové rohlíky vyzerajú takto úžasne :) TAK DOBRÚ CHUŤ